Ασφαλής πτήση ενός Drone

Όπως ίσως θα γνωρίζετε, ένα drone αποτελείται από κορυφαίας τεχνολογίας αισθητήρες και μηχανισμούς που εξασφαλίζουν την σταθερότητα πτήσης του καθώς επίσης και την πλήρη ενημέρωση του πιλότου για την κατάσταση του αεροσκάφους (υψόμετρο, διανυθείσα απόσταση, βαρόμετρο, gps κτλ).

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατυχημάτων που προκλήθηκαν, κάποιες φορές από τεχνικό πρόβλημα της συσκευής αλλά τις περισσότερες φορές από ανθρώπινο λάθος. Για το λόγο αυτό, σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές ασφάλειας τις οποίες ακολουθούμε και εμείς πιστά σε κάθε πτήση που κάνουμε:

Α. Ποτέ πτήσεις πάνω από πλήθος κόσμου. Ελάχιστη απόσταση ασφάλειας πτήσης ενός drone από το έδαφος: 10 μέτρα.
Β. Προσοχή στα κλαδιά και στα καλώδια! Ειδικά όταν εκτελείτε πτήσεις περιορισμένης ορατότητας ή πτήσεις προς τα πίσω.
Γ. Ποτέ πτήσεις σε άσχημες καιρικές συνθήκες όπως: βροχή, χιόνι, δυνατό άνεμο.
Δ. Ποτέ δεν αφήνουμε την μπαταρία να τελειώσει πλήρως όσο το drone είναι σε πτήση.
Ε. Διατηρούμε πάντα οπτική επαφή με το drone. Εκτός του ότι πρέπει να έχουμε πλήρη αντίληψη του περιβάλλοντα χώρου πτήσης, θα πρέπει να υπάρχει και επαρκές και μή-διακοπτώμενο σήμα μεταξύ του drone και της τηλεκατεύθυνσης (εντός εμβέλειας και οπτικής επαφής).
ΣΤ. Ποτέ δεν πετάμε δίπλα σε παράθυρα ή πάνω από ιδιόκτητους χώρους με την κάμερα, διότι παραβιάζουμε τους νόμους περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ν.2472/1997)

Ιστολόγιο DroneVideos.gr

Σας κρατάμε ενήμερους για άρθρα σχετικά με την αεροφωτογράφηση και αεροβιντεοσκόπηση με drones.

Subscribe to our newsletter!

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

Περισσότερα άρθρα

όλα τα άρθρα